Over ons &

ons pand

 

Emmen
1999 opgeleverd
3 kamers
Vanaf € 42,50 per nacht
Over ons

Het Bed bij Pet wordt opgemaakt door Pat Holman en Roel Barkhof. Zo komen we ook aan de naam. BEDbijPET, omdat Bed bij Pat snel uitgesproken wordt als Bed bij Pad. Dat loopt niet lekker.

Het idee voor de Bed en Breakfast is ontstaan omdat op de begane grond kantoorruimte vrij kwam. Bij het ontwerp van het pand is destijds al rekening gehouden met een veranderend gebruik van de begane grond, zodat dit makkelijk los te koppelen was van de woon- en werkruimte op de eerste verdieping en eenvoudig opnieuw kon worden ingedeeld en ingericht.

Pat Holman

Pat Holman

Komt uit een oud horeca-geslacht. Groeide op in Coevorden in Hotel- en later Hotel-Bioscoop Holman. Ze vervulde diverse functies in het bedrijfsleven.

Naast haar werk in de BenB is ze actief als projectmanager binnen Roel Barkhof CS, organisatie en communicatie, dat ook onderdak heeft in hetzelfde pand als BEDbijPET. Daar bemoeit ze zich onder andere met bijeenkomsten, projecten in de zorg en open dagen bij bedrijven.

Pat heeft iets met zorgen voor mensen zodat ze zich prettig voelen. Ze vindt het zelf ook fijn om ergens gastvrij en warm te worden verwelkomd. Dat komt terug in BEDbijPET.

Roel Barkhof

Roel Barkhof

Partner van Pat, heeft zijn achtergrond in de journalistiek voor kranten, radio, TV en de communicatie. Dat komt tot uiting in de namen van de kamers: de Newsroom, de Meldkamer en de Kamer(a) Obscura.
Na een journalistieke loopbaan van meer dan 20 jaar startte hij in 1998 zijn eigen bedrijf; Roel Barkhof CS, organisatie en communicatie. Het communiceren over en helpen opzetten van grote vernieuwende projecten in de zorg en de openbare veiligheid slokte veel van zijn tijd op. Nu werkt hij aan projecten in het bedrijfsleven en op het gebied van innovatie, infrastructuur en energietransitie. En hij kan goed stofzuigen en helpen dekbedden te verwisselen en is een echte Emmen-promotor.

Ons pand

Pand Waanderweg 3 Emmen

Bed bij Pet is gevestigd in één van de mooiste woon- werkpanden van Drenthe. Althans dat vindt het Drents Welstandstoezicht. Het pand is gebouwd in 1999-2000 en was in 2002 als enige woon- werklocatie één van de genomineerden voor de Drentse Welstandsprijs bedrijfsgebouwen.
Het pand is een ontwerp van architect Hendrik F. Klinkhamer, die nu onze buurman is. De terreininrichting is destijds ontworpen door Bureau Hollema landschapsarchitecten uit Rolde.
Het pand is zeer energiezuinig ontworpen en voorziet grotendeels in de eigen energiebehoefte door dertig zonnepanelen op het dak. Die zorgen ook voor stroom om elektrische voertuigen op te laden.